Joannas Livsvinst
Livet som det är
&
i stort och smått
2017-12-04
1,081
Vilken helg!

Vissa helger går i slowmotion, andra i 180. De flesta i 140. Den här helgen gick i 220. Hann knappt blinka innan den var över!

Vi har som vanligt hängt mycket i stallet. Gjort en ny shettishage (Fredrik ska ha all eloge för det jobbet). Tagit gravtest på Doris som visade negativt, trots att vi nu är flera som kan se hur det rör sig i magen på henne. Misstänker att testet inte visar rätt. Så på fredag kommer en veterinär ut och tar ett annat test som kan säkerställa läget.

Doris är för övrigt väldigt stor runt magen, tjock skulle man kunna säga. Och eftersom att hon haft fång och är lite för tung så har vi försökt ”banta” henne genom att dra ner på maten. Att röra sig mer är uteslutet då hon har ont i hovarna av fånget och mest ska stå still på grund av det. Så i går satte vi på hennes nyinköpta joggingskor med innersula och hon blev så glad. Hon är uppenbart störd av att ha ont i tassarna. Stackars lilla Doris. Vi får se vad veterinären säger på fredag, kanske kan vi gå en liten sväng med de mjuka skorna, som vi redan vet så underlättar rörelse vid viktnedgång. Och det vore ju toppen. Oavsett om det är ett föl där inne eller ej. Att bli allt för stor är inte bra för henne.

Söndagen tillbringade vi 2,5 mil utanför stan med en excentrisk godsherre som visade oss sina ägor runtstudsandes i en jeep. Han har flera fastigheter och stall som han ska hyra ut och vi är lite spekulanter på ett hus som renoveras just nu med fantastisk sjöutsikt. Så snart kanske vi blir bönder :-). Vi får se :-). Jo en brunch hann vi med för att smälta alla intryck också. På favoritstället Whippet lab!

About the author
One comment
Lilly Åkesson
2017-12-04

Det är klart att ni ska bli bönder, inget att tveka på heja heja er! Ta chansen nu, de. Kanske aldrig mer kommer igen

Kommentera