Joannas Livsvinst
Livet som det är
&
i stort och smått
Helgen

Att mitt i (andras) julstress och julstök bestämma sig för att ta en timeout och relaxa i slottsmiljö visade sig inte vara helt fel.

Helgen som gick lämnade vi hetsen i storstan och åkte till Sparreholms slott och hästcenter utanför Flen för att ”bara vara”. Ett av de bästa besluten jag tagit det här året skulle det visa sig. För så underbart som vi hade det genom att inte göra mer än nästan ingenting var precis exakt vad vi behövde.

Sedan skilsmässan från Maria för fem år sedan så har jag en ganska loj inställning till julen, den är liksom inte lika viktig längre. Det är några lediga dagar, med i bästa fall lite god julmat och någon klapp om en varit snäll. Jag lagar ingen mat själv så det är inget som stressar mig. Robin är stor och det är lätt att klicka hem julklappar på nätet. Någon dag före julafton ägnar vi en lång stund i delikatessdisken där vi väljer ut exakt vad vi vill ha och slipper laga/baka själva. Perfekt lösning som passar oss. Vi har också firat jul i Spanien, på stranden. Otraditionellt javisst. Underbart? Javisst!

Åter till Sparreholm slott. Vi bodde i kuskbostaden i det gamla stallet. En fantastisk våning med så mycket goda energier att det nästan svämmade över. Här bodde också katten Morris och katten Minor. Och hunden Loka. Till Stella och Ralphs stora lycka. Stella älskar katter! Och skötte sig exemplariskt nästan hela tiden. Utöver alla fyrbeningar så träffade vi även Å. En person som kändes som en del av mig själv, så mycket igenkänning och gemensamt. Som en tvillingsjäl som en inte vetat om att man hade. Fredrik sa att han satt och tittade på oss och skrattade för sig själv för att vi var så lika i våra energier, utöver alla liknande intressen (vi äger båda en PRE-korsning t.ex. – vilket inte är helt vanligt).

På lördagskvällen satt vi och tog ett glas vin när Å sa; – ska vi gå ner till ridhuset och leka med Vamos (hennes häst). Mitt i natten, i smällkalla vintern, i slottstallet, med vin i kroppen, smög vi ner tillsammans och Å lekte sig igenom ett frihetsdressyrpass (tänk cirkushäst som gör konster/dansar tillsammans med sin människa i ett litet ridhus från sekelskiftet bredvid ett slott). Det var en magisk lördagskväll. Jag kommer aldrig glömma den upplevelsen. Så vackert. Och busigt. Och härligt!

Fredrik blev så förälskad i Sparreholm att han i går skickade mig en länk på ett jobb i Gnesta… vi får väl se vad detta leder till. Vi är ju inte riktigt sådana som sitter fast i det gamla kända precis…

About the author

Kommentera