Joannas Livsvinst
Livet som det är
&
i stort och smått
Whoop whoop

Jul och nyår. Lite lediga dagar. Och nya beslut. Så kan senaste dryga veckan sammanfattas + ett bra beslut som kommer ge oss mer tid över för vänner och annat viktigt i livet.

Men först en snabb tillbakablick på jul och nyår. Som avnjöts på lugnt och stilla vis. Uppesittarkväll med pizza hemma hos vänner med julklappsutdelning dagen före julafton. En julafton som firades med två vändor till stallet, slöande framför tv:n och Kalle anka, julskinksgrejande och slutligen ett besök av sonen som kom förbi efter jobbet och åt ett litet julbord ihop med oss. Och fick en hög med julklappar med sig hem. Lustigt att jag aldrig kan sluta köpa julklappar till mitt egna enda barn, hur vuxen det lilla barnet än är. Mammas snuttebulle.

Juldagen for vi hem till mor där syster med döttrar, moster med man och jag och min cirkus (inkl sonen!). Det var trevligt och mamma hade bland annat lagat Flygande Jakob, min favvomaträtt som barn. Hur gott som helst. Framför allt när det mest äts skinka och sill dagarna långa under julen.

Var ledig de röda dagarna för att sedan återvända till jobbet på Naturvårdsverket som lider mot sitt slut. Jobbade i mellandagarna och även denna vecka. Sedan är det meningen att jag ska vara ledig två dagar nästa vecka innan jag kliver på nästa vik den 10 januari. Ska bli både spännande och läskigt att gå på ett nytt jobb igen. Har ju precis funnit mig tillrätta här :-). Nåväl, jag längtar faktiskt lite :-)

Nyårsafton var en skön historia som inte slutade förrän vid 6-tiden på nyårsdagens morgon. Med tanke på min höga aktningsvärda ålder så var det långt ifrån min behövda skönhetssömn. Men vad gör en inte för sina gäster ;-). Vi hade bjudit över ett gäng vänner + hund på middag, som lagades av två av gästerna medan vi var i stallet (tidsbrist igen…). Det blev både champagne-quizz, tre-rättersmiddag, skratt och flams och hångel. Ganska precis som en perfekt nyårsafton. Förutom att Stella låg och darrade i mitt knä nästan hela tiden då hon var extremt rädd för raketerna som for förbi utanför fönstret (vem f*n skjuter raketer på en bostadsgata mitt i stan?).

Det där braiga beslutet då? Vad var det om? Jo. Vi ska flytta hästarna till Nacka, där Loui stod förut (Drevinge). Dels för att Doris inte kan stå med sitt föl där vi står nu (finns inte plats helt enkelt) samt att vi faktiskt vill göra något mer med våra liv än hänga i stallet. Inte bara en gång om dagen, utan två gånger flera gånger i veckan då det är ett kollektivstall och ju fler hästar en har, ju fler arbetspass (utsläpp och fodring, lunchfodring eller insläpp och fodring till alla hästar i stallet) per vecka.

Doris med partyhatten på

Utöver att sköta om sina egna hästar, typ mocka, rida osv. Blir ganska många timmar i stallet varje vecka, och mer ofta än vi önskar så hinner vi inte rida eller motionera hästarna för att allt runt om kring tar all tid. Vi jobbar ju också heltid båda två, utöver heltidsjobbet med stallet. Så, när möjligheten dök upp att ta dem tillbaka till Nacka så var steget inte långt. Det är ett stall med service, alla fodringar ingår, samt in och utsläpp. Det går att köpa mockningstjänst om man blir sjuk eller vill åka bort osv. Den 28:e januari går flyttlasset. Och jag ser så mycket fram emot att få mitt liv tillbaka :-)

About the author

Kommentera